top of page
Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Soundfloating

WATERKWALITEIT, HYGIËNE EN VEILIGHEID

Water Testing Kit

na elke sessie

zuivering en desinfectie water

~

monitoring

dagelijkse controle van zout, pH en H202 waardes

~

wateranalyse

maandelijks door Labo Derva

~

veiligheids- en hygiëne-inspecties

periodiek door ODMH

~

Voor de hygiëne en veiligheid van het Soundfloatingbad voldoet Aquasonic aan de landelijke eisen voor floatingbaden en zoutwaterbaden in Nederland. Dagelijks controleren wij zelf het water op de juiste pH waardes. Ook laten wij periodieke controles uitvoeren door een extern laboratorium om de kwaliteit van het water in ons floatingbad te monitoren.

Het floatingbad van Aquasonic bevat 800 liter water waarin maar liefst 400 kilo magnesiumsulfaat is opgelost. Hierdoor is het water zo zwaar dat je vanzelf blijft drijven. Benieuwd hoe wij onze waterkwaliteit hoog houden?

Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png
Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png
Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png
Logo mintgroen #81C8BAMintgroen #81C8BA.png

Voor de hygiëne wordt na elke sessie het water uitvoerig gezuiverd. Dit gebeurt met een geavanceerd filtersysteem dat bestaat uit een waterpomp, een grove en een fijnmazige filter.  

 

Voor de desinfectie voegt een doseringspomp een afgestemde hoeveelheid waterstofperoxide (H2O2) toe aan het water. Daarna elimineert een UV-lamp eventuele aanwezige bacteriën en virussen. Zo is het water weer schoon voor de volgende sessie.

Aanvullend laten wij het water analyseren door Labo Derva N.V. Dit laboratorium is gespecialiseerd in de kwaliteit van zoutwaterbaden. Maandelijks voeren zij controles uit. Hun keurmerk garandeert jou een veilige en hygiënische beleving.

de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) heeft een hygiëne-inspectie doorgevoerd en ons bad goedgekeurd voor veilig gebruik.

landelijke eisen floating en zoutwaterbaden

geavanceerd waterfiltersysteem

 regelmatige wateranalyses

veiligheids- en hygiëne

Inspectie

Onderwater technologie

Bij Soundfloating werken wij met de onderwater-audiotechnologie van een Amerikaans bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Via de onderwater speaker kun je de geluidstrillingen in je lichaam voelen. De speaker is speciaal ontwikkeld voor gebruik in water. De beweging van de speaker in het water gebeurt mechanisch (niet-electrisch). Buiten het bad gebruiken we uitsluitend lage voltages voor de verlichting en de speaker mechaniek. Alle aansluitingen zijn 100% waterdicht en veilig.

 

De waterdichte oordopjes die je tijdens de sessie in krijgt om naar rustgevende klanken en muziek te luisteren, zijn speciaal ontwikkeld om in het water te gebruiken.

Veiligheid electra

Alle electra in onze Soundfloatingruimte is 100% waterdicht gemaakt en voldoet aan alle veiligheidseisen. Wij hebben alle aansluitingen door een erkend installatiebedrijf laten doen.

Voor extra aarding is het Soundfloatingbad uitgerust met een eigen aardingskoord dat via een dikke koperen pin tot 3 meter diep de aarde ingaat in de tuin van onze locatie.

bottom of page