top of page
Aquasonic Studio.png

De Uitvinder

JosefRebbe_portret Graciela.jpg

Josef Rebbe is gepassioneerd door het ontwikkelen van systemen die geluidstrillingen op het menselijk lichaam overdragen en het componeren van muziek met helende eigenschappen voor deze systemen.

 

Aquasonic Soundfloating is een van zijn uitvindingen.

Een ander product is de Somasono bank, die hij samen met zijn zakenpartner Joeri Bonsel heeft ontwikkeld en de Equilibrium lounger die hij ontwikkeld heeft met 
Joeri Bonsel, Vince Vijsma en Tom Giles.

De medische toepassing van de Somasono bank wordt momenteel getest in een klinische studie in samenwerking met de afdeling Toegepaste Psychologie van de Saxion Hogeschool in Deventer en de afdeling Biologische Psychologie van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Josef werd 1975 in Meschede, Duitsland geboren.
Vanaf 1997 studeerde hij Compositie bij prof. Johannes Fritsch en Elektronische Compositie bij prof. Hans-Ulrich Humpert aan het Konservatorium in Keulen, Duitsland. Deze studie rondde hij in 2002 met de Bachelor of Music af.

Vanaf 2002 ontving hij een talenten-beurs van het DAAD (Duits Academisch Uitwisselings Fonds) om Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te studeren. Deze studie rondde hij in 2005 met de Master of Music af.

In 2004 begon Josef de effecten van voelbaar geluid op het menselijk lichaam te onderzoeken.

Gedurende deze periode volgde Josef ook een Shiatsu-opleiding bij de CSMBK (Culturele stichting voor massage en bewegingskunsten), waar hij onder andere les van Yoshinori Miyashita kreeg en zijn eigen massagepraktijk opstartte.

Sinds die tijd speelt hij ook keyboard in de rockband NiCad en nam hij deel aan tal van concertreizen, waaronder het SXSW-festival in Austin, VS. NiCad heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de "Grote Prijs van Zuid-Holland", de titel "Beste CD 2008" en de eerste prijs bij de crossover competitie "Check MO". Tijdens een concertreis door Israël dreef Josef in de dode zee, waar het idee tot hem kwam om met voelbaar geluid in water te gaan werken.

In 2012 richtte hij Pyramidion op, een centrum voor healing, inspiratie en onderzoek in Den Haag, waar hij sindsdien Aquasonic Soundfloating ontwikkeld.

Naast uitvinder en componist te zijn is Josef ook een gerenommeerd pianodocent in Den Haag en Wassenaar, en werkt hij als actieve muzikant en geaccrediteerd massagetherapeut.

bottom of page