top of page
Aquasonic Science.png

De Wetenschap

1. Resonantiefrequenties van je lichaam
2. Soundfloating combineert drie wetenschappelijk bewezen methodes
3. Effecten van Soundfloating op je fascia en je zenuwstelsel
4. Soundfloating creëert prachtige trillingspatronen in je lichaam
5. Voordelen van magnesiumsulfaat voor je cellulaire stofwisseling

1. Resonantie-frequenties van je lichaam

 

Soundfloating werkt met specifieke resonantie-frequenties van jouw lichaam. Het toepassen van deze frequenties heeft een positief effect op je fysieke, emotionele en mentale welzijn. Dit resultaat werd bevestigd tijdens onze studie met meer dan 40 proefpersonen. De meeste deelnemers van deze studie voelden zich na hun sessie ontspannen, blij en beter in hun lichaam. Ook was er bij veel respondenten sprake van een directe vermindering van pijnklachten. Sommige respondenten ervaarden een emotionele ontlading waardoor Soundfloating in de toekomst mogelijk ook therapeutisch ingezet zou kunnen worden.

Tijdens het drijven in ons bad kunnen de geluidstrillingen vrij door het lichaam bewegen. Spanningen worden opgespoord en trillen totdat ze oplossen. Uit onze tests blijkt dat dit hand in hand gaat met een toename van mobiliteit en doorstroming van vitale energie.

2. Soundfloating combineert drie wetenschappelijk bewezen methodes

 

Floating-tank therapie

Klinisch onderzoek naar floating-tank therapie laat positieve effecten zien bij verschillende stress- en pijngerelateerde aandoeningen, waaronder hypertensie, chronische spanningshoofdpijn, chronische spierspanningspijn in rug en nek, en stressgerelateerde pijn met burn-out depressie. Dit is ook het geval bij angstgerelateerde aandoeningen, zoals algemene angststoornis, posttraumatische stressstoornis (PTSD), paniekstoornis, agorafobie en sociale angststoornis, waaronder ook comorbide depressieve stoornis. (https://www.clinicalfloatation.com/publications)


Vibro-akoestische therapie

Vibraties zijn bewezen gunstig voor de verlichting van pijn en pathologische ontstekingen, zowel acuut als chronisch, de regeneratie van botten en weke delen, de verbetering van de musculoskeletale functies en de verbetering van veel voorkomende neurologische aandoeningen, waaronder motorische stoornissen.
(Prof. Dr. Raoul Saggini: Mechanical Vibrations, Therapeutic Effects and Applications)


Therapeutisch luisteren naar muziek

Het is bewezen dat het luisteren naar ontspannende muziek stress en angst vermindert.
(https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/music-and-health)

3. Effecten van Soundfloating op je fascia en je zenuwstelsel

thoracolumbar-fascia-junction-back-pain-

Soundfloating heeft gunstige effecten op jouw fascia

Soundfloating werkt diep door op de hele fascia van jouw lichaam. Fascia houd botten, spieren en organen op hun plaats, maar baanbrekend onderzoek* toont aan dat de functie van de fascia nog veel meer is dan dit.

 • Fascia kan op zichzelf gezien worden als een apart orgaan dat zich door het hele lichaam verspreidt en alles met elkaar verbindt.*

 • Er is een neurochemisch verband tussen emoties en hoe de fascia reageert via het sympathisch zenuwstelsel.**

 

 • Ons lichaam interpreteert stress als gevaar, en de fascia vormt een beschermende laag rond spieren, organen zenuwen en bloedvaten, wordt dichter en droger. Dit is goed voor de bescherming, maar slecht voor de doorbloeding en het functioneren van de organen.
   

 • Trillingen maken de fascia weer los en herstellen haar vloeibaarheid.

Schermafbeelding 2020-08-19 om 19.29.47.

Fascia blijkt een communicatie netwerk te zijn

Fascia bestaat uit water en collageen-strengen met piëtzo-electrische eigenschappen. Deze vloeibaar kristalijne collageen-strengen zijn in staat om zowel gelijkstroom als ook vibraties te genereren en te geleiden.***

Elk elektrisch impuls binnen de fascia veroorzaakt een mechanische beweging (vibratie) en elke vibratie veroorzaakt elektriciteit.

Elk proces dat zich in het organisme voordoet, heeft als bijeffect een vibratie op nanoschaal met een specifieke frequentie, amplitude en spectrum die door de collageen-strengen aan het hele systeem gecommuniceerd wordt. Zo kan het hele lichaam zich op elkaar afstemmen en belangrijke processen reguleren.****

Door vibraties op het lichaam toe te passen, zoals dat bij Aquasonic Soundfloating gedaan wordt, verbetert de structuur van de fascia. Het weefsel wordt bewogen en letterlijk losgetrild, waardoor minuscule elektrische stroompjes in het lichaam opgewekt worden, die de energiebanen als het ware weer vrijspoelen.

autonomos nervoussystem.png

Soundfloating activeert jouw parasympathisch systeem

Het is altijd mogelijk om terug te vallen in je eigen innerlijke stilte en die eindeloze vrede van binnen te voelen. Wetenschappelijk gezien betekent dit het activeren van jouw parasympathisch zenuwstelsel.

Zonder voldoende tijd met een geactiveerd parasympathisch zenuwstelsel door te brengen, kan ons lichaam simpelweg niet herstellen en raken we overspannen of gaan we zelfs richting burn-out.

Soundfloating stimuleert de mechano-receptoren die vervlochten zijn met je fascia, waardoor je parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd wordt.


Een geactiveerd parasympathisch systeem:
 

 • vermindert stress.

 • herstelt en regenereert je energie levels.

 • verandert je algehele spier-tonus.

 • verandert de lokale vasodilatatie en weefselviscositeit.

 • zorgt voor een verlaagde tonus van de intrafasciale gladde spiercellen.

* Uitkomst van het onderzoek van Carla Stecco, Robert Schleip, en Tom Myers
** Does Fascia hold memories? 2014 Elsevier, 18, 259-265
*** Leikin, 1993 en Lee, 2008
**** Oschman, 2009
***** Kutty en Webb, 2010

4. Soundfloating creëert prachtige trillingspatronen in je lichaam

 

Geluid is vibratie die lucht, water en andere structuren in beweging brengt. Met de juiste frequentie ontstaat resonantie met objecten en worden prachtige trillingspatronen gecreërd. Geluid brengt materie tot leven.

web06_edited.jpg

Onderzoek naar het gedrag van geluidstrillingen op materie

Ernst Chladni

Ken je de Duitse natuurkundige en musicus Ernst Chladni (1756-1827)? Hij staat bekend om zijn onderzoek naar het gedrag van geluidstrillingen op materie. Op trilplaten bedekt met zand liet Chlandi zien hoe verschillende frequenties verschillende oscillatiepatronen veroorzaken. Hetzelfde principe is van toepassing op het menselijk lichaam, wanneer het wordt blootgesteld aan geluidstrillingen.

web02.jpeg

Wat is het effect van geluidstrillingen op water?

Alexander Lauterwasser

De Duitse wetenschapper Alexander Lauterwasser zet het werk van Ernst Chladni, en later Hans Jenny, voort door de effecten van geluidstrillingen op water te onderzoeken. Het menselijk lichaam bestaat voornamelijk uit water.


Lauterwasser gelooft in een kracht achter de 'dingen'. Zijn onderzoek leidde hem tot de conclusie dat deze kracht vibratie is.

'Leven betekent in staat zijn tot resonantie'

~ Alexander Lauterwasser

5. Voordelen van magnesiumsulfaat voor je cellulaire stofwisseling

shutterstock_224609371_large.jpg

Drijven in de warme magnesiumsulfaat-oplossing ondersteunt jouw diepe staat van ontspanning nog extra. Magnesium staat erom bekend zenuwen te kalmeren, spieren te ontspannen en het cellulaire metabolisme te reguleren. Terwijl je in de oplossing drijft, wordt magnesium via je huid opgenomen en verhoogt het het magnesiumgehalte in je bloed.

Daarnaast helpt de warmte van het water je spieren te ontspannen door de bloedstroom te verbeteren en door de cellulaire activiteit en de enzymactiviteit te verbeteren.

We geloven dat er nog veel te ontdekken is op het gebied van genezen met geluidsfrequenties en zetten ons onderzoek voort.  Daarbij werken wij samen met Prof. Dr. E.L.J.M. van Luijtelaar, emeritus hoogleraar Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de afdeling Toegepaste Psychologie van de Saxion Universiteit Deventer.

Als je op de hoogte wilt blijven van onze nieuwe ontdekkingen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

1 Science
2 Science
3 Science
5 Science
4 Science
bottom of page